Ugrás a fő tartalomra

Békebeli fanfiction részlet #2 (Nász és téboly epilógus, alternatív verzió)

A jó dolgokból létezik elég? A még jobb dolgokra meg még nehezebb nemet mondani/írni.
Jöhet még egy jelenet Mili és Richárd részéről?
Hogy mikor történt, rátok bízom, de nem is lesz különösebb jelentősége az időnek, sem a helynek.

Figyelem, a következő jelenetek megzabolázhatják a fiatal leányok lelkivilágát. A hangos sóhajtozás pedig a hölgyek erkölcsi züllésének előszele, így kéretik felkeresni a Róza nénit egy kis hímzéssel egybekötött hittan leckére, ha véletlenül túlságosan is illetlenül sok ideig mosogattak volna nőtársaim ezen a derűfényes napon.

Ezen felül, mivel ma van Mili születésnapja, kijár neki például a tizennyolcadikra egy kis ábrándos fikció.


A komorna távozott, miközben csendben várakozott a szobában levő házaspár. A fiatal hölgy nyugodt tartással kezébe vette a fésűjét, legalább ötször áthúzta vele a barna, hullámos haját, miközben érezte, hogy a háta mögött ácsorgó férfi hozzá hasonló türelemmel várt valamire, miközben nem vette le róla a tekintetét.
A férfi direkt úgy állt a nő háta mögött, hogy az ne lásson rá a tükörből, tartva, hogy most minden gondolata és érzelme az arcára kirajzolódna. Bizony, nem bírta levenni a szemét az előtte ücsörgő személyről, de ezt nem merte volna magának sem beismerni. Ahogy a fésű átsiklott a fiatal hölgy puha és dús hullámok keltette hajzuhatagán, ösztönösen megérezte, hogy az ádámcsutkája megmozdult a nyelési ingerre. Még enyhén az ajkai is szétnyíltak, igyekezvén megtartani a nyugalom látszatát.
Ekkor meghallották a távolban, hogy becsukódott egy ajtó, aminek hatására a nő azonnal szembefordult a férfival a székén ülve. A két mogyoróbarna tekintet találkozása titkok és kérdések ezreit vetette fel bennük, miközben mindkét fél burkoltan végigpásztázta egymást.
A hölgy mikor erre rájött, bele is zavarodott leányos szeméremmel, jól tudva, hogy olyannal áll szemben, aki már ismeri a válaszokat a kíváncsiságát hajtó kérdésekre.
Ha ezt folytatja, abba fogok belehalni. – gondolta lelki kínokkal gyötrődve Richárd, nem tudva, hogyan érhet közelebb az előtte levő nőhöz. Oldalra döntött fejjel méregette, mit tehet és mit nem, de nem lépett közelebb. A széken ülő leány sosem cselekedett úgy, ahogy elvárták volna tőle, így tétlenül várakozott tovább a férfi. Míg a nők elvárták, hogy az első lépést mindig a férfiak tegyék meg, ő kifogott egy karizmatikus hölgyet, aki egyenlő jogokat akart a férfiakkal, miközben most tapasztalatlanságából fakadóan visszakozik.
Szörnyen bántam vele. – ismerte be magának Richárd, így egy nagy sóhajjal kinyújtotta a nő felé a kezét. El akarta érni, hogy a leány a bizalmába fogadja. Kezdetektől fogva.
A hölgy felnézett rá, aztán kis gondolkozásnyi idő után felállt. Meg sem állt, míg nem ért a férfi elé. Egyikük sem akarta beszéddel elrontani a pillanatot, ami a két, kellemesen meleg kezek összekulcsolásával létrejött.
– Mili, kedves. – ejtette ki Richárd szinte suttogva, közelebb hajolva a hölgyhöz. Választ nem kapott, de a kéz enyhe szorításából tudta, hogy megkapja a kért engedélyt.
Mili egész este rajongva várta ezt, hogy szemét lehunyva érezze a puha és édes csókok újdonsült varázsát, ami ismételten megszakította körülöttük az időt, de ez mélyebb, igazibb és őszintébb volt, mint amit legelőször kapott. Gondolkozás nélkül engedte el a meleg kezet, hogy a férfi nyakát körbefonja a karjaival.
Richárd ösztönösen átkarolta a karcsú és könnyű testet, amint a finom és kecses ujjak a hajával játszadoztak. Még közelebb hajolt Milihez, hogy szinte kikövetelje a vágyat ébresztő csókjait. Kezdetektől tudta, hogy nem elvenni, hanem adni akart Milinek. Mindent.
Zihálva léptek egymástól hátrébb, hogy végre levegőhöz is jussanak, amikor a férfi tekintette ismét belefeledkezett a leányéba. Richárd megfogta Mili kecses karját, végigsimítva elérte a csuklót és a kézfejet, amit nem eresztett el. Az arcához emelte, mintha udvarias csókot akarna lehelni a finom kézre, de helyette forrón siklottak ajkai végig az ujjakon, a tenyéren, a hüvelykujj puha párnáján, az ujjak közti finom bőrön, miközben a csuklón nyugvó ujjak cirógatták az ütőartériát védő, érzékeny bőrt.
Mili kitágult pupillákkal várta a folytatást, hevesen dobogó szívét lehetetlennek tartotta lecsitítani. Végül nem is akarta.
– Lipinkamadár. – szólalt meg mély tónusban Richárd, mikor a végigcsókolt kacsón befejezte a barangolást. Nem várta meg Mili kérdését, hogy honnan tudja ezt a becenevet, helyette visszakalandozott a leány ajkaihoz és arcához, ami belepirult a helyzetbe. Ezt sem említette meg. Mili ismét átölelte, hogy közelebb húzva magához, a férfinak súghasson valamit. Válaszul csak mosolyogva bólintott.



Az fikció az alábbi könyvhöz kapcsolódik és segítségül volt az íráshoz:
Böszörményi Gyula Ambrózy báró esetei könyvsorozat Nász és téboly című kötete

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Békebeli fanfiction részletek #33 (Mück Mári és Suha Isti - Folytatása a Barnum-rejtélynek)

Buda, 1901. június 10. (Folytatása a Barnum-rejtélynek)

Békebeli fanfiction részletek #32 (A Barnum-rejtély, Ambrózy báró és Freistädtler lovag)

Ambrózy villa, Buda, 1901. április 6. Még az időjárás sem kedvezett a hangulatomnak, és csak lapozgattam a napilapot, várva, hogy történjen valami. Viszont utólag megbántam a kívánságom, mert nem éppen arra a történésre számítottam, amibe végül belekeveredtem. Vannak olyan napok, amikor előre számítok rá, hogy valaki fel fog keresni valami bűnügy kapcsán, de mivel ez az eset nem várt kinyomozásra, tagadhatatlanul meglepett. Boskó készségesen tűrte eddigi szeszélyeim, meg is jegyezte pár napja, hogy kezdek felépülni, így teljes nyugalommal jelentette be a látogatót. Még egy mosolyt is villantottam az inas jelentésére, miszerint valami német lovag érkezett. Általában Márika bejelentései szórakoztattak a vicces megjegyzéseivel, akkor mindig kicsit derültebben tudtam fogadni az embereket. Viszont az általam felismert követ megjelenése semmi jóval nem kecsegtetett, mikor Boskó felvezette hozzám.      – Freistädtler Jenő lovag, tiszteletére a báró úrnak – állt meg a követ az ágyam előtt.   

Békebeli fanfiction részletek #29 (Szer’usz világ folytatása, A Barnum-rejtély eltérő folytatása/Richárd - hazatérés)

Pest, 1901. április 2–8.      Vannak olyan pillanatok az életben, amikor nem lehet eldönteni, félve vagy örömmel izguljak a rám váró eseményekre. Ilyen helyzet állt elő, mikor konflisban ülve indultam haza. Édesanyám kíséretében távoztam a kórházból, Milit otthon marasztalta, valószínű azért, hogy megfelelően fogadhassanak mondhatni újdonsült otthonomban, amiben alig volt alkalmam tartózkodni.      – Fogadom, mindent felforgattak a lakásban – szólaltam meg, amint elhagytuk a Lánchidra vezető utcát és ráhajtottunk a Sugárútra.      – Annyit nem voltál távol. Legyél türelmes, hiszen még csak most tanul bele a dolgokba, miközben a komornája is nevelésre szorul – felelte édesanyám, szeméből türelemre intés kérelme tükröződött.      – Csak melyikük neveli a másikat? – sóhajtottam kellemetlen érzésekkel telve, egy pillantást vetve az ablakon keresztül látható épületek felé. Akkor már aggódni kezdtem a negyed órán belül megtörténő hazatérésem kapcsán.      – Látja fiam, ezzel sem kell foglalk

Békebeli fanfiction részlet #15 (Szer'usz világ, A Barnum-rejtély alternatív folytatása, Richárd szemszögéből)

Mindörökké várni, valami érdekesre, valami újra, de addig sem lehet ölbe tett kézzel ücsörögni, főleg, ha váratlan történet motoszkál a fejben. Ezzel a történettel kapcsolatban pedig még sok kérdés nyitott, mivel pontos hónapot, napot csak a következő kötet megjelenése után kaphat. (emiatt nem kőbe vésett a történet, valószínű lesznek szituációk, amik el fognak térni a lehetséges, eredeti történetszáltól) Meséljen ismét Ambrózy báró, hiszen ritka Tőle, hogy szóra bírható. Buda, Ambrózy-villa 1901. Legelőször a kutya ugatása, ezzel együtt István kiabálása verte fel a villa kísérteties csendjét. Ahogyan Terka néni megjósolta, hogy napokon belül fel kell bukkannia Milinek és komornájának, emiatt a drága szakácsnénk próbált rávenni, hogy ha sikerült kilábalnom az ágyból, talán méltóztatok rendesen fogadni haza a feleségem. Viszont, mikor az ebédem felhozta Terka néni, rámutatott, hogy nem a többnapos borostám rendbetételére célzott, hanem a szobámra. Kisfiús értetlenséggel néztem körbe a

Békebeli fanfiction részlet #4 (A Rudnay-gyilkosságok, Richárd levele)

A Rudnay gyilkosságok között elrejtőzött egy titok, ami nem biztos, hogy hasonló témával és stílussal kecsegtetett volna… de akár erről is szólhatott volna a felemlegetett levél. Az üzenet természetesen maradt egyszerűbb és olvashatóbb betűtípusban. Aki olvasta már a könyvsorozat második kötetét, minden valószínűséggel érteni fogják. (Lehet keresgetni a kifejezéseket, amiket a könyvből csempésztem bele.) Kedves István bátyám! Az utóbbi időben nem volt alkalmam tollat ragadni, de itt az idő, hogy meséljek, mert bizony, van miről. Tudom, régen írtam levelet, most is csak egy lélegzetvételnyi időm engedi meg ezt a testvéri kötelességet. Holnap utazok Triesztbe, még akkor is, ha ma este alaposan ellátták a bajom, saját figyelmetlenségem következtében. Talán úgy lesz a tiszta sor, ha megírom, mi vezetett el egészen odáig, hogy már a bőröm is vásárra vittem, hogy másokon segítsek. Természetesen élek és virulok, bagatell dolog pár ökölcsapás miatt megtántorodnom, főleg, ha jó nyomon járok. Tö